Analisten wegen op wat de volgende stap is voor Bitcoin na het bereiken van een high in 2020.

Op deze foto Bitcoin munt en groeiende groene prijsgrafiek.

Bitcoin is recentelijk in rekening gebracht en schommelt deze week naar de hoogste prijs in 2020. Analisten zoeken nu de grafieken en technische indicatoren uit op zoek naar de volgende stap voor de koning van de crypto.

Op de achterkant van het nieuws dat de betalingsgigant PayPal crypto-betalingen mogelijk zou maken, schommelde Bitcoin naar een nieuw jaarlijks hoogtepunt van $13.200 in de late handel op woensdag 21 oktober. Dit markeert de hoogste prijs die het digitale activum heeft bereikt sinds juni 2019, toen het kortstondig $13.800 bijkwam.

Bitcoin maakt 14% in een week

Bitcoin vond weerstand op dit niveau en trok zich terug tot $12.700 voordat hij de volgende dag weer terugkeerde naar de top van $13k. Op het moment van schrijven heeft BTC zich iets teruggetrokken en handelt momenteel meer dan $12.900 volgens Tradingview.com.

4,7 miljoen dollar in KuCoin gestolen Ethereum is net verplaatst.
PayPal is ingesteld om de komende weken crypto-betalingen te lanceren.
Bitcoin staren naar belangrijke bewegingen omdat de volatiliteit boven de $10k een recordhoogte bereikt.

De verhuizing markeert een winst van 14% sinds afgelopen vrijdag en 23% sinds dezelfde tijd vorige maand. Sinds het begin van het jaar heeft Bitcoin een indrukwekkende 80% gemaakt, maar het is niet de best presterende crypto-activum.

Analist ‚CryptoHamster‘ was het niet eens met het algemeen aanvaarde idee dat het PayPal-nieuws iets te maken had met de prijspomp van Bitcoin en correleerde het met het slaan van meer van de stablecoin Tether.

Tether produceert vaak meer van de stablecoin die vervolgens in Bitcoin stroomt. De laatste munt was slechts een dag geleden, toen 300 miljoen USDT het Tron Network aanvulde.

Collega-analist Josh Rager vergeleek de verhuizing met een vergelijkbare stijging afgelopen oktober en voegde daar nog aan toe;

„Afgelopen oktober kregen we de Xi Jinping $3k pomp op Bitcoin in één dag. Deze oktober kregen we een meer organische $3k Bitcoin uptrend in de loop van een paar weken,“

Waar nu naartoe voor BTC?

Analisten kijken uit naar een kortstondige terugtrekking voor Bitcoin na de ongebreidelde prestaties van deze week. Dit zou kunnen zorgen voor belangrijke koopzones voor de stieren om hun momentum voort te zetten.

Aan de andere kant is er steun bij $12.700 met meer bij $12.250, terwijl aan de andere kant de nieuw gevormde weerstand bij $13.200 ligt. Daarnaast moet Bitcoin het hoogtepunt van $13.800 voor de stieren in 2019 verslaan om het naar zijn hoogste prijzen te duwen sinds de crypto-marktbel eind 2017 en begin 2018.

De populaire handelaar en analist ‚Cantering Clark‘ denkt dat de prijzen die de vorige recordhoogte van $20.000 hebben bereikt, heel goed mogelijk zijn.