Waar is de Argentijnse regeringsgids voor Bitcoin en Ethereum gebleven?

Slechts een dag nadat Cryptonews.com u nieuws bracht over de publicatie van de Argentijnse regering van een enigszins verrassende gids voor het kopen, verhandelen en opslaan van bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en andere grote altcoins, lijkt het erop dat Buenos Aires zijn gids van het net heeft gehaald – en blijkbaar ook van het net heeft getrokken.

Hoewel de URL voor de gids – genaamd „What are Cryptocurrencies“ – nog steeds live is, brengt het volgen van de link je niet langer naar een pagina die ooit suggereerde dat crypto een manier was om „geld te besparen,“ en „localbitcoins.com“ naar voren te brengen als een platform voor het maken van BTC- en altcoin-aankopen.

In plaats daarvan wordt de pagina vermeld als een 500-fout – HTTP-code voor wanneer een server detecteert dat er iets mis is, maar niet kan specificeren wat de exacte aard van het probleem is.

Nu, in plaats van de top van het Argentijnse Ministerie van Justitie en Mensenrechten-gecompileerde tips over de veiligheid van de portemonnee en het vermijden van neppe uitziende crypto trading apps, is het enige wat overblijft dit bericht:

„Deze pagina of site is niet beschikbaar. Controleer het adres of probeer het later nog eens.“

De handel in Bitcoin en altcoin in Argentinië is dit jaar omhooggeschoten, met veel burgers die hun spaargeld en activa willen beschermen tegen een spiraal van fiatinflatie.

De regering heeft echter tot nu toe niet bewezen anti-crypto te zijn, en heeft nog geen stappen ondernomen om de peer-to-peer handel te sluiten of de regulering van cryptobeurzen aan te scherpen – in plaats daarvan een belastingtarief van 15% op te leggen voor cryptohandel.

Cryptonews.com heeft contact opgenomen met het ministerie voor commentaar en zal dit artikel updaten als en wanneer er een reactie komt.